perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kuukausi juoksuun!

Enää tasan kuukausi juoksuun! Alkaa tulla jo hieman paineita. Pitikin mennä uhoamaan sosiaalisessa mediassa juoksevansa tavoitteellisesti sen puolikkaan ja rohjeta arvailla jotain yltiöoptimistisia aikatavoitteita! Kaikenlaisia epäkainuulaisia hairahduksia sitä sattuu. Perus kainuulainenhan olisi sanonut tavoitteellisesta juoksemisesta että "mitäpä se hyvejää" tai "tuskimpa tuota maaliin jaksaa kuitenkaa". Päätin kuitenkin yrittää olla erilainen nuori ja lähdin optimistisella asenteella liikenteeseen. Tässäpä raporttia miltä nyt tuntuu:

Kahden kuukauden reenaamisen ja tällä ajalla vain kahden täydellisesti ohjelman mukaan menneen treeniviikon jälkeen olen niin sanotusti palannut maan pinnalle. Totuus omasta kunnosta ja valmiudesta oikeaan treenaamiseen kävi ilmeiseksi aika pian. Ensin kahden flunssan rikkoman reeniviikon jälkeen sai tehtyä ensimmäisen kokonaisen ohjelmanmukaisen reeniviikon ja toteamus: jalat ei kestä. Aikaisin tullut kevät ja sulat jalkakäytävät alkoivat käydä kovasti sääriin. Mikäs muukaan sieltä nosti päätään kuin vanha kunnon intistä kavereilta tuttu penikkatauti säärissä. Eli juoksuaskeleet kovalla alustalla tuntuvat kipeästi säärissä. Lepo, venyttely, hieronta ja suihkussa tehty kylmä/kuuma -hoito auttaa asiaan ja ongelmasta pääsee eroon.... kunnes vetää taas ohjelmanmukaisen reeniviikon, jonka jälkeen tilanne on taas sama. Venyttely ei ole koskaan ollut oikein minun juttu, mutta tämä "projekti" on osoittanut, että selkeästi pitäisi olla. Ilman kunnollista huoltoa paikat ei kestä. Näinpä reeni on ollut aika pitkälti vuorottelua kevyiden ja "melkein kunnollisten" viikkojen välistä. Eli treeni olisi pitänyt aloittaa noin puoli vuotta aiemmin ja nostaen treenimääriä hyvin varovaisesti sellaiselle tasolle, että voi alkaa oikean kunnon treenin. Nyt mentiin taas minulle tyypilliseen "nollasta sataan" tyylillä. Eli yritettiin hypätä suoraan treeniohjelmaan ilman kunnollista totuttelua juoksuun.

Noh, näillä mennään. Ensi viikko on kokonaan taukoa juoksusta, sillä lähden lappiin viettämään hiihtolomaa! Koulun hiihtolomaviikolla Maaliskuun alussa Kajaanissa oli jo niin paskat kelit, ettei laduille päässyt ollenkaan, joten nyt täällä ollessa jo melkein kesän, on lähdettävä lappiin asti viettämään kunnon hiihtolomaa! Tämä ei tosin haittaa minua laisinkaan! Lappi! <3 Ja tuskin kunto tuolla lomalla ainakaa alaspäin voi mennä, eli siinä mielessä juoksu ei kärsi, vaikkei lajikohtaista treeniä tulekkaan.

Päivitetty tavoite Kajaani Street Runiin on kuitenkin se, että jos ylipäätään jaksaisin lyllertää maaliin puolimaratonilta ja sangen tyytyväinen olisin jos pääsisin edes ennen treenin aloitusta kellottamaani 1h 47min aikaan. Saas nähdä kuin käy...

Kahden kuukauden puolimaratontreenit numeroina:
Juoksustatsit aikaväliltä 17.2. - 17.4. 
Treenikerrat: 22 
Aika: 26h 30min 
Matka: 278,1km 
Energia: 19680kcal

PS. Ja toivon tosiaan että ennakkotilaamani Polar V800 gps-sykemittari julkaistaan ja myydään ennen tapahtumaa! Kännykällä treenien seuranta toimii vielä ihan ok satunnaisesti (1-3x/vk) treenaillessa, mutta vähääkää enempi ja etenkin syke/vauhti tietoja seuraten kännykän kaivelu taskusta on kyllä semmosta paskaa, että huh huh...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti