maanantai 12. toukokuuta 2014

Viisi aamua puolimaratoniin

Enää viisi aamua Kajaani Street Runiin ja puolimaratonkoetukseen. Sitten nähdään onko kolmen kuukauden treenaaminen tuonut edistystä juoksukuntoon. Luulisin että on, sillä juoksumäärät ennen harjottelun alottamista on olleet niin vähäiset. Mutta kohta se selviää. Treenit eivät ole menneet niin hyvin kuin olisin halunnut ja nyt viimeiset muutama viikko on tuntunut lenkillä käydessä että vauhti on tippunut tosi huonoksi... Sunnuntain viimeinen, kevyehkö, vk-lenkki antoi tosin luottoa, sillä testailin 20min vk-vedon aikana suunniteltuja kisanopeuksia ja vauhdit tuntui ainakin noin lyhyen aikaa juostuna hyvältä.

Penikat vaivaavat edelleen mikäli yrittää juosta niin paljon kuin ohjelmaan kuuluisi, mutta sen kanssa on vaan pärjättävä. Kävin viikonloppuna ostamassa kompressiosäärystimet, josko ne toisi helpotusta.

Tämän hetken sääennuste lupaa lauantaille auringonpaistetta ja jopa 17 astetta lämmintä. Tämä tuo omat muutoksensa totuttuun juoksemiseen, sillä ilman takkia en saa kännykkää mukaan, enkä näinollen voi seurata tuttuun tapaan vauhtia. Pitänee hankkia jostakin lainaksi rannekello jossa on ajastin, että voi seurata kilometrivauhtia ja pysyä vauhtisuunnitelmassa. Harmi, ettei Polar saanut ennakkotilaamaani V800 sykemittariaan markkinoille ennen kisaa.

Juoksuun valmistautuminen on pitänyt sisällään reitin tutkailua, vauhtisuunnitelman tekoa, urheilujuoman testaamista (ei ainakaan 50% seoksella mene maha sekasin) ja muuta turhaa stressaamista. Tänään olisi viimeinen päivä ilmoittautua mukaan ennen hinnan pompsahtamista. Pitänee lyödä ilmottautuminen sisään ja toivoa, ettei tässä enää sairastu ja sen takia menetä ilmottautumismaksua.


Juoksustatsit aikaväliltä 17.2. - 12.5.  
Treenikerrat: 32  
Aika: 35h 42min 
Matka: 375,4 km 
Energia: 25245 kcal

Jäljellä enää kaksi puolen tunnin kevyttä lenkkiä ja kisa.

-Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti