keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Boulderikausi auki Kajaanissakin!

Ympäri Suomen on kiirinyt jo pidemmän aikaa huhuja boulderi- ja kalliokiipeilykauden avauksista. Nyt homma saatiin käyntiin Kajaanissakin! Boulderikausi siis auki tällä päivämäärällä 12.3.2014. Vimpelinvaaran kivi on jo hyvässä kunnossa, vaikka paikoin vielä märkä onkin päällä olevan jään sulaessa. Hyvin pystyi kuitenkin hakemaan tuntumaa kiveen ja vähän pohjustamaan kesän projekteja! Odotin kiven olevan kylmä ja julma talven pehmentämille sormille, mutta mitä vielä! Sormia ei alkanut palella missään vaiheessa, eikä ihokaan auennut vaikka odotin karkean kiven tekevän neitseellisistä sorminahoista riekaleita.

Oli aika mahtavaa huomata talven sisäkiipeilyn tuoneen selkeätä kehitystä voimatasoihin ja tekniikaan! Vimpelin kivellä minulla on ollut useimmilla reiteillä ongelmallista saada edes persettä ylös patjalta, mutta nyt tällaisillakin reiteillä hanuri pomppasi ilmaan niin että heilahti! Vaikeat aloitusotteet tuntuivat nyt huomattavasti paremmilta kuin viime-, tai toissakesänä. Ihan mahtavaa! Näimpä uusia mahdollisuuksia projektointiin avautui useita. Alkavalta kaudelta (kunhan se kunnolla alkaa, talvessahan tässä vielä eletään) uskallan toivoa paljon! Toivottavasti vaan tulee hyvä kevät, kesä ja syksy säiden puolesta.

Nyt vaan kovaa treeniä sisällä, sekä ulkona aina säiden salliessa. Toivotaan nyt että aurinkoiset ja lämpimät kelit jatkuvat, vaikka nyt pakkasjaksoa lupaakin tulevaksi! ;)

- Juha
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti