tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hieman "raskaampi" viikko

3. juoksuviikko numeroin:Juoksut:
Lkm: 4
Aika: 5h 22min
Matka: 56,9 km
Energia: 3993 kcal

Kaikki lajit:
Lkm: 15
Aika: 15h 33min
Matka 73,1 km
Energia: 8834 kcal

Viikon aktiivisuus:
1 päivää 11 tuntia aktiivista aikaa seurattu
125603 askelta laskettu
24510 kilokaloria poltettu

Statistiikka by: Polar Beat (Android) + Polar Loop

Juoksutreenini kolmanneksi viikoksi osui koulun hiihtoloma. Tämähän siis tarkoittaa sitä että aikaa harrastamiselle riittää! Niin, aikaa. Harmi ettei keho kestä niin paljon liikuntaa kuin pää tarvitsisi. Tähän tylsyyteen ja tekemisenpuutteeseen alkaa oikeasti  pää levitä... Onneksi parin viikon päästä vaihtuu jakso ja koulua on ainakin kurssimäärän perusteella aika pirusti.

Maanantain pk-lenkki oli ihan mukavaa perus letkuttelua. Vauhti oli kasvanut edellisviikosta sen verran että 75min aikana mittariin kertyi 14,5km juoksua. Polar Beat ohjelma tosin onnistui katkaisemaan trackauksen kesken kaiken. Jouduin koostamaan datan kahdesta eri "treenistä". Illasta kävin vielä kiipeilyreeneissä.

Maanantain Omegawave mittaukset. Jännästi kiipeilyn jälkeen arvot parani... Palauttavaa treeniä?


Keskiviikkona vuorossa oli vauhtikestävyyspäivä. Pari tuntia aamupalasmoothien (maca-jauheella piristettynä), pakuriteekahvin ja tietokoneen ääressä aikaa kulutettuni lähdin lenkille. Raskaampi vk-lenkki tuntui ajatuksena jo hieman epämukavuusalueelta ja niimpä en ollut hirveän innokas, mutta lenkille lähtö piristi kuitenkin. Alun pk-osuus meni mukavasti ja malttamattomana odottelin että pääsis juoksemaan eikä vaan matelemaan. Sitten kun kännykkä piippasi taskussa että on aika, niin vauhti kiihtyi. Sopivasti pieneen ylämäkeen. Aluksi tuntui taas tosi raskaalta, mutta parin kilometrin vk-vauhdin jälkeen alkoi keho sisäistää idean missä nyt mennään. Juoksu alkoi maistaa ja mieliala kohosi huikeasti! Pitäis aina muistaa, että ne ensimmäiset 5km on aina vähä raskasta, mutta sitten helpottaa :)

Keskiviikon Omegawave mittaukset. Raskaampi juoksu näkyykin jo jossain.


Torstaina piti olla lepopäivä, mutta tylsyys oli niin kova, että kävin illasta heittämässä pienen kävelylenkin.

Torstain Omegawave mittaukset. Kylläpäs kävelylenkki vaikutti kovasti!?


Perjantaina tarkoituksena oli herätä aikaisin ja tehdä kunnon treenipäivä. No en jaksanut nousta seiskalta, vaan venähti melkein ysiin. Aamulenkiksi suunniteltu pk-juoksukin venyi räntäsateen houkuttelemattomuuden vuoksi melkein puolille päivin. Lopulta kuitenkin tempaisin itteä niskasta ja eiku juoksemaan. Juoksu meni mukavaisti ja ohjelmaan kuuluvat 3x15s vedot oli hauskoja. Vedot tein kovaa, viimeisen täysiä. En tiedä onko idea tällainen, mutta vastoin parempaa tietoa mentii sit kunnolla kovaa. :)

Kengissäni on hännät, tai sit askellan "väärin"?

Juoksulenkin jälkeen oli suunnitelmissani lähteä käymään uimahallilla, mutta lähtö kävelemään räntäsateeseen venyi taas niin että olisin joutunut jo iltapäiväruuhkan armoille altaaseen, joten jäi väliin. Illalla oli kuitenkin kiipeilyreenit, joten ei perjantai ihan pelkästään laiskotteluksi mennyt. Perjantaina kiipesin kameralle kolme mukavan haastavaa ja raskasta reittiä boulderiseinällä. Video löytyy YouTube-kanavaltani. Muuten reeni oli kiipeilyllisesti kevyt, mutta aluksi vedin mukavat kahvakuulajumpat missä sai vähä sykittyä. :)

Perjantain Omegawave mittaukset.


Lauantaina oli vuorossa ohjelmoidun viikon ainut kävelylenkki. Maltoin kävellä hieman rauhallisemmin kuin yleensä ja Omegawavessakin tulokset pysytteli vihreällä. Illalla sain pitkällisen taistelun jälkeen piiskattua itteni reenaamaan myös painoilla. Tuli vedettyä ihan kiva 45min sessio kahvakuulan, painojen ja oman kehon painolla. Tämän jälkeen Omegawave näyttikin jo ihan kunnolla rasitustilaa. :)

Lauantain Omegawave mittaukset. Punttireeni tuntui yllättävän paljon.

Sunnuntai oli ajallisesti pitkäkestoisin treenien suhteen. Juoksulenkkinä oli pitkä kaksituntinen kevyttä pk-juoksua. Matkaa kertyi 18,11 km. Tämä pitkä, rauhallinen juoksu on minusta mukavin viikon lenkeistä. Saa lekutella rauhallista tahtiä pitkän aikaa, eikä homma tunnu yhtään raskaalta. Vahvasti mukavuusalueella kruisailua siis :) Treenin jälkeen mittauksessa yllätyin kyllä kovasti, ettei treeni näyttänyt vaikuttaneen juuri mitenkään. Arvot olivat muuttuneet ihan vähän, mutta vahvasti pysyteltiin vihreällä. Illalla kävellä käpyttelin taas kiipeilyreeneihin, jotka olivatkin melkoisen rennot. Paikalla oli minun lisäksi vain yksi kiipeilijä ja kevyen lämmittelyn jälkeen aloimme tekemään uusia reittejä. Eli kiipeilyllisesti sunnuntai oli hyvinkin palautteleva. Omegawave edelleen vihreällä.

Sunnuntain Omegawave mittaukset. Vihreällä pysytään vaikka ajallisesti tuli paljon reeniä. Hmm...

Ensimmäinen kova viikko on siis takana ja mukavalta tuntuu! Ainut negatiivisuus mitä tämä viikko toi tullessaan, niin sulalla asvaltilla juostessa alkaa säärissä tuntumaan kipua. Kipu tuntui tämän viikon aikana aina juoksun aluksi, mutta seuraavan viikon maanantaina (eilen) jo koko juoksun ajan. Vaikka yritän kyllä lämmitellä ja venytellä. Toivottavasti tämä ei ala vaivaamaan enempää.
Omegawaven mittaukset vähän ihmetyttää. Onko treenini sydämelle kuitenkin niin kevyttä, ettei raskaalta tuntuvina päivinäkään arvot notkahda kuin vähän matkaa oranssille, vai onko minulla vaan pumppu kunnossa? Pitäisi yrittää tehdä tässä jonakin päivänä ihan oikeasti kunnon kova treeni. Kävis vaikka juoksemassa, tekis kovan punttitreenin, uisi pari kilometria ja loppuun kunnon kiipeilytreenit. Luulis näkyvän jo jossakin!

Tässä postauksessa tulikin jo jotakin Omegawaveen liittyen, mutta tarkempia pohdintoja ja esittelyä tulossa kunhan olen saanut ainakin kuukauden käyttöä alle. Tällä hetkellä tunnelmat vielä vähän ristiriitaisia...

- Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti