sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kaksi viikkoa juoksua takana

Ensimmäisten viikkojen ohjelma
Ensimmäiset kaksi viikkoa ohjelmallista puolimaratontreeniä takana. Fiilis treenien suhteen on tosi hyvä ja innostus korkealla. Kumpaakaan viikoista en ole tosin voinut treenata ihan täysin ohjelman mukaan, sillä viime viikonloppuna minulla kävi pientä lämpöä parin päivän ajan. Joten molempien viikkojen osalta jäi yksi juoksureeni välistä. Ekan viikon lenkeistä jäi sunnuntain pitkä kevyt pk. Toisen viikon osalta en halunnut jättää maanantain 75min kovempaa pk-lenkkiä väliin, joten muutin päiviä hieman ja väliin jäi 50min pk kiihdytyksineen.

Eka viikko: 32,1 km juoksua + 9,7 km kävelyä
Toka viikko: 41,9 km juoksua + 18,9 km kävelyä
Näiden lisäksi on toki myös kiipeilytreenit ja muu kävely paikasta toiseen.

Ensimmäinen aamumittaus 27.2. Vihreää näyttää
Päätin sitten kuitenkin panostaa hieman ja hankin Omegawaven tukemaan harjoittelua. En ole kerennyt käyttää sitä kuin vasta puoli viikkoa, mutta ainakaan mittausten mukaan juoksu, kävelyt ja kova kiipeilyreeni ei ole ollu sydämelle ja verenkiertojärjestelmälle kovakaan koitos. Esim tunnin juoksulenkki 2x15min vauhtikestävyysvetojen kans ja sen jälkeen pyörällä edestakaisin kulku 1h 43min kiipeilyreeneihin notkautti readyness arvoa vain yhden pykälän alas maksimista. Lähinnä treenin vaikutuksen huomaa vain stressi tason kohoamisesta, sekä adaptation reserves -arvon tippumisesta pari pykälää alle maksimiin. Mikäli nämä mittaukset pitää paikkansa, niin ainakin pumppu jaksaisi selkeästi kovempaakin treeniä. :) Lihasten väsyminen on sit eri asia. Pitää jatkaa tutkimuksia ja testailla kuinka paljon eri lihasryhmiä pitää päivän aikana rasittaa että mittaukset näyttäisi selkeää kuormitustilaa! (Testasin jo, että baari-ilta vetää mittarit kerrasta punaiselle... Ei kuulu siis sellaiset touhut minun treeniohjelmaan)
Kirjoittelen Omegawave kokemuksista myöhemmin ihan oman postauksen.

Seuraavien viikkojen ohjelma
Ensi viikolla ohjelmassa on hieman enempi juoksua ja toivottavasti ei mitään talviflunssaa tai muuta tule sotkemaan reenejä! Alkava viikko on hiihtoloma, mutta eipä näillä keleillä paljoa hiihdellä. Harmi kyllä. :( Jotain muuta tekemistä pitäisi koittaa keksiä. Uinti olisi hyvä lisä treeneihin.

- Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti