lauantai 12. lokakuuta 2013

Uudestisyntynyt liikunnan riemu ja puolikas vahinko

Liikunnan riemu

Jee! Olen onnistunut löytämään jo jonkin tovin kadoksissa olleen liikunnan riemun! Turhan pitkäänhän tuota onkin ollut ilman aktiivista liikuntaa. Mutta nyt motivaatio on löytynyt ja innostava kannustin kunnon kohottamiselle pitää tavoitteet kirkkaina mielessä! Liikunnallisia tavoitteita onkin kertynyt mieleen monenlaisia, mutta niistä tarinoin joskus toisten.

Olen onnistunut Syyskuun lopussa suorittamaan elämäni ensimmäiset aamulenkit (inttiä lukuunottamatta) ja aamukahvakuulareenit! Näistä olen ollut varsin ylpeä, sillä viideltä herääminen reenaamaan on tälläiselle aamu-uniselle aika pirun vaikiaa. Pieni määrä kannustavaa vittuilua auttaa näemmä tuossakin asiassa! :) Ensi kuussa aamuherätykset onneksi helpottaa, kun työt loppuvat. Sen jälkeen voikin alkaa reenaamaan sitten ihan kunnolla! Mitä nyt suunnitelmissa pyöriviltä reissuilta joutanee.

Treenini ovat pitäneet sisällä lähinnä juoksemista ja kahvakuulaa, tosin kävin heittämässä tuossa myös yhden pyörälenkinkin. Rehellinen pyörälenkki tuntui vuoden tauon jälkeen melkoisen raskaalta, vaikkei matkaa kertynytkään kuin 34km, josta osa oli asvalttia, osa sorateitä ja loput polkua. Asvaltilla pyöräily on kyllä aika hanurista, mutta harmi kyllä sitäkin joutuu väistämättä jonkin verran tekemään. Torstaina pääsin kokeilemaan ihan kunnon mäkireeniä Vuokatin laskettelurinteellä. Selässä oli 10kg reppu, päässä otsalamppu ja jaloissa alppikengät, sillä tarkoitus oli samalla totuttaa jalkoja alkutalven jääkiipeilyjuttuja varten.
Ylämäkireeni oli tosi mukavaa ja tuota pitää alkaa harrastaa kyllä useamminkin! Nyt ensimmäisellä kerralla kerkesin tepastella rinteen ylös vain 2½ kertaa kun piti jo alkaa lähtemään. Jospa ensi kerralla olisi vähän paremmin aikaa.


Puolikas vahinko

Viikko sitten torstaina päätin töistä tullessani käydä heittämässä reilun 10km juoksulenkin. Työpäivän vuoksi väsymys oli taas melkoisen kova, mutta syötyäni ihan pikkusen annoksen ruokaa päätin kävästä pyörähtämässä pari kertaa Vimpelinlammen ympäri. Juoksu kulki hieman takkuisesti aluksi ja pidinkin hiljaista vauhtia. Tarkoitus oli tehdä matalasykkeinen rento lenkki. Noh, hommahan karkasi sitten tietenkin lapasesta. Hitaasta vauhdista huolimatta syke oli aika korkealla.
Kun lähdin Vimpelinlammelta parin kierroksen jälkeen juoksentelemaan kotia kohti, alkoi tuntua että tässähän voisi juosta vähän pidemmänkin lenkin. Niimpä päätin jatkaa Sotkamontien vartta jonkin matkaa, tavoitteenani 15km lenkki. No viimeisen vajaan kilometrin matka ennen Sotkamontietä kulkee pehmytpohjaista polkua myöten, jossa oli niin mukava juosta, että päätin tekeväni sen mitä suunnittelin jo viime kesäksi! Juoksen sen pirun puolimaratonin! Ja niimpä siis kipittelin menemään kohti pimenevää iltaa. Matka kulki mukavasti, vaikka lopun asvaltti tuntuikin kovalta ja tympiältä nilkoissa. Loppumatkan muutaman kilometrin loiva ylämäki alkoi tuntua jo hieman ja viimeiset 2 kilometria alkoi olla jo melkoisen raskasta. Eli noin 20km pystyi juoksemaan ilman että homma tuntui raskaalta puurtamiselta, mutta sen jälkeen raskaus tuntuikin sitten ihan kunnolla. Perille kotiovelle pääsin lopulta 22km matkan jälkeen ja olin erittäin tyytyväinen. En aikaan, mutta siihen että ylipäätään todistin itselleni pystyväni juoksemaan tuollaisen matkan. Jee! Tähän topikkiin liittyykin yksi tämänhetkisistä liikuntatavoitteistani... Tai vanha tavoitehan se jo on, mutta päivitettynä!

Puolikas vahinko Sports-Trackerissa
Eilinen 17km juoksulenkki

Retkeilyt

Tätä kirjoitellessa olen juuri lähdössä yönyliretkelle Puolangan Siikavaaralle. Tarkoitus on totutella lisää luonnossa kulkemiseen, maastossa yöpymiseen ja koeajaa jo aiemmin hankkimaani MSR PocketRocket keitintä. Majoituksena toimii jokin alueen monista laavusta. Mukava retkikertomus reitistä ja paljon kuvia löytyy Tunturiunelmia-blogista. Kyseisestä blogista löytyy paljon mukavasti kirjoitettuja ja reilulla määrällä kuvia höystettyjä retkitarinoita. Suosittelen!

Lokakuun aikana tarkoituksenani on käydä tekemässä testiluontoinen retki välillä Ukkohalla-Suomussalmi. Tarkoitus on ottaa selvää kuinka pitkästi valoisan aikana kerkiää taivaltaa raskaamman rinkan kanssa. Ukkohallaan on aikomus hankkiutua perjantai-iltana ja lähteä taivaltamaan lauantaina heti aamun alkaessa kirkastua. Tämän kokeilun myötä alan sitten tehdä päätöksiä lähdenkö suorittamaan erästä suunnittelemaani retkeä Marraskuun alussa. Siitä tarinaa myöhemmin, kunhan suunnitelmat selkiää.

Nyt valmistautumaan retkelle, moikkamoi! :)
- Linon

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos kehuista. Toivottavasti oli mukava retki Siikavaaralla, raporttia odotellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein mukava retki ja maasto oli mielenkiintoista. :) Raporttia tulee kunhan joudan naputtelemaan.

      Poista