perjantai 3. helmikuuta 2012

Tämän talven treeneistä

Katsotaanpas hieman ajassa taaksepäin, mitä tänä talvena on tullut treenailujen osalta tehtyä:

Lähdin kaverin houkuttelemana punttisalille marraskuun puolenvälin tienoilla monen kuukauden tauon jälkeen. Tämä antoi kovan alkusysäyksen liikunnan ja "uuden paremman elämän" aloittamiselle. Marraskuun viimeisen viikon jälkeen onkin tullut käytyä salilla säännölisen kolme kertaa viikossa (poislukien yksi kahden kerran viikko). Treenikaveri ja punttisali tosin vaihtui ensimmäisten treenikertojen jälkeen. Nykyisin kuljen Kuntokeskus Balancella, joka on oikein mukava sali keskellä kajaania, mutta välillä hieman ruuhkainen...

Punttireenini on tarkoitus olla lihasmassaa kehittävä, eli kehoilutyylinen. Tiedä sitten miten hyvin se asiansa ajaa... Tämmöiselle pakkasen raiskaamalle pulkannarulle tosin pelkkä salilla hengailemassa käyminen lisää jo massaa, joten eiköhän tämäkin ajane asiansa. :P Palautumisajoista pitäisi tosin lueskella hieman... 3-jakoinen ohjelma jota olen käyttänyt tammikuun toiselta viikolta alkaen näyttää tältä. Treeni tämän ohjelman mukaan tuntuu kyllä todella hyvältä ja etenkin tämän viikon treenien jälkeen on ollut ihan mahtava fiilis paikkojen ollessa pumpissa ja parina seuraavana päivänä kipeänä! :) Tulokseni kirjaan omaan Punttis 2006 -webbipalveluuni. Punttiksesta on työn alla 2012 versio, jossa on myös mahdollista tehdä tuloksista julkisia. Kunhan olen saanut projektin valmiiksi, tulen linkittelemään treenisuorituksia tänne.
Progresskuvia itsestäni aloin ottamaan viime viikon maanantaista lähtien. Tarkoitus olisi kuvata joka maanantai heräämisen ja vessassa käynnin jälkeen samat kuvat, joten muutaman kuukauden päästä olisi materiaalia mistä seurailla (toivottavasti) saatua kehitystä. Aamupainon mittaan joka aamu kun kämpilläni olen. Painot löytyvät Google Docsista

Punttisalin lisäksi aloin joulukuun alusta reenailemaan myös aerobisella alueella. Opiskeluihin meni niin vähän aikaa, että päivisin oli aikaa käydä pidemmilläkin kävelylenkeillä. Joulukuun aikana tulikin käveltyä 201km. Pisin yksittäinen lenkki oli 22.5km. Vuoden vaihduttua vaihdoin kävelyn juoksuun, mutta tammikuun puolessa välissä alkanut pakkasjakso lopetti sen ainakin väliaikaisesti parin viikon jälkeen. Näiden lisäksi aloin taas monen vuoden tauon jälkeen laskea lumilaudalla, tosin tätä kirjoittaessa olen pääsyt vasta kerran rinteeseen. Toivotaan että kelit lauhtuvat ja aurinko paistaa, jotta pääsee rinteeseen rymyämään! Videokuvaa rinteestä on luvassa, kunhan säät sallivat harrastamisen... ;) Aerobisten treenieni statistiikat löytyvät Sports-Trackerista.
Ulkoliikunnan lisäksi aloitin 29.1. jo aiemmin mainitun kiipeilyn seinäkiipeilykurssilla. Tarkoitus olisi päästä harrastamaan tätä touhua mahdollisimman pian ja mahdollisimman monipuolisesti. Tämän vuoksi suuntaankin taas huomenissa kohti oulua ja Oulun kiipeilyseura 91:n kiipelyvuoroa.

Lenkkeilyn myötä minulle on myös herännyt uusi kiinnostuksen kohde ja tavoite kesälle 2012. Maratonin juokseminen! Aikatavoitetta en itselleni laita. Kunhan vaan haluan todistaa itselleni että kykenen juoksemaan sen 42 ja risat. Tähän tavoitteeseen pitäisi alkaa reenailla, joten senkin vuoksi nämä pakkaset saisivat alkaa hellittää! Tähän saakka pisin juoksulenkkini on puolimaratoni noin 21km joskus monta vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti