perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tavoitteita Kesäkuulle 2012

Talvi on vaihtunut kevään kautta lopulta kesäksi, vaikkei lämpötilat kovin korkeita tällä hetkellä olekkaan. Lopulta myös Toukokuu vaihtui Kesäkuuksi, joka tarkoitti kolmen kuukauden kesäloman alkamista! Aivan mahtavaa! Tällaista kesälomaa ei olekkaan ollut sitten yläasteaikojen! Eikä yli viikon mittaista kesälomaakaan vuoden 2004 jälkeen. Joten voitte uskoa että loma maistuu! Loman suunnitelmissa on, kuten arvata saattaa, reilusti liikuntaa!

Tänään oli "kesäksi kiipeilykuntoon" -diettini välipunnituspäivä ja tulosta mietiskellessäni laskeskelin mitä kaikkea liikuntaa Toukokuussa on tullut harrastettua. Samalla aloin miettiä minkälaisia tavoitteita ottaisin kesäkuuksi. Puntari näytti tänä aamuna aamupainoksi 77.5kg. Eli tavoitteeseen pääsy ei ole temppu eikä mikään. Tavoitteenanihan on ollut päästä juhannukseksi painoon 77kg. Tässähän voisikin päivittää tavoitetta ja yrittää päästä juhannukseksi 76kg painoon. Kuten sanotaan; nälkä kasvaa syödessä. ;) 
Painostatistiikkaani löytyy Google Docsista. Sivuhuomautuksena voisi mainita, että vuoden 2011 Tammikuussa painoin noin 95kg, eikä kyseessä olleet lihakset jotka painoivat... Kyllä nyt kevyempänä on niin paljon mukavampi olla! Ja jaksaa juosta ja touhuta! 



Toukokuun aikana on tullut harrastettua tämän hetken suosikkilajiani kiipeilyä yhteensä noin 33 tuntia. Suurin osa tuosta ajasta on tullut vietettyä kallioilla. Näitäkin voisi alkaa kirjailla jonnekkin, esim HeiaHeiaan. Kiipeilystä olisi taas niin paljon tarinaa kerrottavana, että taidan säästää enemmät ihan erilliseen postaukseen. Mainittakoon sen verran, että tein avauksen journalistin maailmaan ja kirjailin Ylä-Kainuu -lehden Rastilainen -liitteeseen jutun kiipeilystä Kainuussa. Ihan positiivista palautettahan tuosta sain, mutta tavoite ei täyttynyt, sillä uusia harrastajia ei ainakaan vielä ole tullut. 

Toista suosikkiani maastopyöräilyä on tullut 302km, tosin suurin osa matkallisesti on teitä pitkin. Hyvät polkureitit Kajaanin liepeillä ovat vielä vähän kahtelussa. Pitäisi yrittää etsiä, tai kysellä jostakin foorumilta aiheesta. Mikäli jollakin lukijalla on vinkkiä/linkkiä, niin kommenttikenttään saa kernaasti rustailla. :) Pyöräilystäkin on oma postauksensa tulossa jossakin välissä. Pyöräilyistä mainittavimpina suorituksina väärän reittivalinnan johdosta suojuoksuksi ja pyörän kantamiseksi mennyt maastoreitti, sekä elämäni pisin lenkki maanteitä pitkin
Lisäksi olen käynyt parisen kertaa juoksemassa ja matkaa on kertynyt ~25km. Juoksuista erityismaininnan saa kevään pisin lenkki 17km. Salilla olen käynyt kerran, mikä taasen ei aiheuta mitään erityismainintaa. Tosin sitä lajia pitäs keretä enempi harrastaa...


Vähän rennompaa ja kevyempää liikuntaa on tullut harrastettua frisbeegolfin muodossa. Sen lajin tulevaisuus omalta osaltani on ollut vähän mietinnässä. Lehtikankaan pahamaineinen ankkalampi ja Jätkänpuiston Kiantajärvi ovat napsineet kevään innoittamana huonon heittäjän kiekkoja siihen malliin, että laji on aiheuttanut lähinnä harmia ja suoranaista vitutusta! Tällä viikolla tosin on ollut ihan mukava heitellä parin viikon tauon jälkeen. Kajaaniin avattiin uusi pro-tason rata Vimpelinvaaraan, johon kävinkin tutustumassa heti keskiviikkona 30.5. avajaiskisojen merkeissä. Kisat menivät omaan tasooni nähden ihan ok. Sijoitus 18/32, ei ole hyvä, mutta toisaalta kanssakilpailijat olivatkin ehkä hieman enempi reenaavia. :) Kisaputki jatkui heti seuraavana päivänä Innovan parikisan merkeissä. Ketään tuskin yllättänee että Jussi Meresmaan tiimi voitti kisan. Minä pelasin veljeni kanssa ja tulos olikin jo heti parempi, tosin etupäässä Matin ansiosta, joka paikkasi hyvin minun tuhertamia virheitä. Tiimipeli kunniaan!



AI NIIN!
Minunhan piti kirjoittaa myös tavoitteistani Kesäkuulle, mutta innostuin näemmä muistelemaan vanhoja!
Lomalaisella kun tunnetusti on aikaa, niin tavoitteet toukokuiseen verrattuna on luonnollisesti selkeästi korkeammalla! Kesäkuinen treenimääräsuunnitelma voisi olla osapuilleen seuraavanlainen

  • Kiipeilyä noin 50 tuntia
  • Pyöräilyä 500 km, joista mahdollisimman paljon maastossa
  • Juoksua 100 km.
  • Salilla ainakin 5 kertaa.
  • Kahvakuulailua edes vähäisen.
  • Frisbeegolffia kevyenä palauttavana ulkoiluna jonkin verran.
Noista etenkin kiipeilyn määrä riippuu täysin säistä, muutkin aika isolta osin, tosin muiden osalta säät vaikuttavat lähinnä vaan mentaalisella puolella. Noh, aika näyttää kuinka käy. Tänään avasin kesäkuun liikuntasaldon käymällä juoksemassa 8km kevyen lenkin Vimpelinvaaran pururadoilla. Olikin aivan mielettömän paljon mukavampi juoksennella metsässä kuin jalkakäytävillä ihmisiä väistellen ja muiden töllötyksen kohteena. :) 

Hyvää kesää ja hyvää kesälomaa kaikille! Olkaahan ahkeria ja liikkukaa, se on huippua!

PS. Niin, sain tuherreltua kiipeilyhommista pienen videon. Kyseessä boulderointia Vimpelinvaaran Kivellä Kajaanissa. Kuvakulmat eivät ole kovin rapoisia ja reitit helppoja ja kiipeäjän (minä) tekniikka huono, mutta laitampa silti esille. :)


- Kesä-Linon

4 kommenttia:

  1. Fillarilehden foorumi on oikea paikka pyöräseuraa varten.

    http://www.fillarifoorumi.fi/forum/forumdisplay.php?62-Yhteislenkit-ja-ajoporukat

    -Timo

    VastaaPoista
  2. Kiitosta. Pitääpä vilkuilla tuota foorumia.

    VastaaPoista
  3. Moi tätäkin kautta! :)
    Isot onnittelut kevään painonpudotusurakasta! Mahtavaa! Saako kysyä, että mikä on suurin tekijä tuon parin kymmenen kilon lähtemiseen. Lisääntynyt sportti vai ruokavalio? Itselläkin olisi vähän tavoitteita, että olisi kevyempi liikuteltava seinällä ja hiekalla, mutta kun aina repsahtaa, noloa... ;)

    Kivoja kiikkuja kivellä! Sait kyllä uuden seuraajan tällekin palstalle, vaikka olenkin ihan vihreänä kateudesta sun 3kk lomaan!! :D

    Tsempit kaikkeen! Thumbs up!

    VastaaPoista
  4. Moikka ja paljon kiitoksia! =)

    Vuosi sitten kun tiputin ensinnä 15kg, niin se lähti melkeinpä täysin ruokavalion muutoksella. Aikaa siihen meni yli puoli vuotta. Aktiivisen liikunnan aloitin vasta marraskuussa 2011, jolloin aloin "massakauden". Tarkoitus oli saada lihasta ennen kesää.
    Noh, lihasta ei paljon kerennyt tulla, mutta maaliskuussa aloin sitten uudelleen dietille ja tavoittelemaan sitä paljonpuhuttua kesäkuntoa. Tällöin mukana oli minun mittapuulla kohtalaisesti liikuntaa, ruokavalion tarkistaminen ja alkoholi kokonaan pois.

    Näillä eväillä on paino tippunut kivasti ja kehonkoostumus muuttunut terveemmäksi. =) Tällä hetkellä en suhtaudu enää diettiruokavalion noudattamiseen kovinkaan tarkasti, koska liikun sen verran paljon, että minun kärsii syödä vapaammin.

    Mukava, mikäli näitä minun turinoita jaksaa lukea ja kiva kun seuraat! :) Kommenttisi antoi kyllä hirmuisesti motivaatiota kirjoittaa vastaisuudessakin! :)

    VastaaPoista