maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kiipeilykuntoon-dietin lopputunnelmat

Maaliskuun alussa aloitin dietin kohti kesä- ja kiipeilykuntoa. Tarkoitus oli tiputtaa painoa 84.8 kg -> 77 kg Juhannukseen mennessä. Diettiohjelmaani kuului terveellinen ruokavalio, lisääntynyt liikunta ja täydellinen alkoholilakko. 

Kuinka dietin kanssa kävikään? Onnistuiko painon pudotus? Olenko kiipeily/rantakunnossa?

Välipunnituksissa kuukausittain kävi ilmi, että tavoite kyllä täyttyy. Ja itseasiassa asetin uuden tavoitteen 76 kg. Viimeinen viikko juhannusta ennen oli kuitenkin vielä niin tiukkaa liikuntaa, että tuo 76 paukkui rikki että helinä kävi. Juhannuksen jälkeen, kiipeilyretkeltä palattuani, oli aamupaino 74.8 kg! Eli paino oli tippunut tasan 10 kg vajaassa kolmessa kuukaudessa! Loistavaa! Täytyy sanoa, että ainakin painon puolesta alan olla jo ihan ok kiipeilykunnossa. Tosin voimien puolesta en osaa sanoa. Ja samoin tavoite rantakuntoon päässystä on vähän siinä ja siinä, sillä rantakunnossa olevalla oletan olevan myös lihaksia, eikä pelkkää luuta ja nahkaa. Mutta yhtä kaikki, dietti oli oikein onnistunut ja olen tyytyväinen! :)

Kuva kertoo hieman pidemmän aikavälin saavutuksesta. Kyllä tuossa jo jotain eroa huomaa. Ensimmäinen kuva on tammikuulta 2011 ja jälkimmäinen on juhannuksen jälkeen 2012. Eli puolisentoista vuotta on vierähtänyt, painoa tippunut 20 kg ja tukka lyhentynyt (vaikkei sitä juoksupipon alta huomaakkaan).



Nyt pitäisi osata lisätä ruokailua niin paljon, että painon tippuminen loppuu ja yrittää säilyttää nykyinen tilanne ainakin syksyyn saakka. Kunhan kalliokelit alkavat olla ohi, niin sen jälkeen saa massaa vähän tullakkin lisää, sillä tarkoitus on yrittää hankkia talven aikana vähän lihaksiakin luiden suojaksi. Tuo syömisen lisääminen on kyllä aika rankkaa touhua, sillä liikuntaa tulee näemmä väkisellä paljon. Onkin tässä pitänyt napostella karkkia ja limpparia, että saa kaloreita. Tiedän, sangen terveellinen tapa... ;)

Saa nähdä onnistuuko @joneshin dietin kanssa yhtä hyvin. Tällä kertaa punnitaan siis personal trainerin kykyni toisen henkilön dietin myötä!

- Laiha-Linon

1 kommentti: